PDA

View Full Version : [quiz] history of marriage



Bluelotus
11-16-2004, 08:54 PM
Marriage History Quiz


think you know it all when it comes down to the Holy Institution for the blind :wink: :wink:
lets see :ee:



Test your knowledge of marriage history with this quiz.



1. Which ancient law required a man to become the husband of a deceased brother's widow?
a.Egyptian
b.Greek
c.Roman
d.Hebrew

2. Which ancient civilization gave women equal rights?
a.Egyptian
b.Greek
c.Roman
d.Chinese


3. What does the roundness of an engagement ring represent?
a.Hope
b.Love
c.Fidelity
d.Eternity


4. Which civilization started the custom of giving an engagement ring?
a.Egyptian
b.Greek
c.Roman
d.Chinese


5. Who introduced the notion of romance into the marriage relationship?
a.Women
b.Court Jesters
c.Troubadours
d.Matchmakers


6. In what year did the Council of Trent decree that marriages should be celebrated in the presence of a priest and at least two witnesses?
a.1546
b.1563
c.1592
d.1574


7. Which Pope stressed the importance of a couple's consent to marriage?
a.Pope John III
b.Pope Nicholas I
c.Pope Theodore II
d.Pope Leo VIII


8. What is a dowry?
a.Groom's family giving money or presents to bride or her family
b.Bride's family giving money or presents to groom or his family
c.Mother giving a hope chest to her daughter, the bride
d.Father giving a monetary gift to his son, the groom


9. What is marriage-by-proxy?
a.A wedding by video tape
b.A wedding by telephone
c.A wedding where someone stands in for either the bride or groom
d.A wedding by email


10. Where did most Japanese Picture Brides arrive?
a.Ellis Island
b.Angel Island
c.Castle Garden
d.Knappton Quarantine Station



:nono: no cheating please :wink:

answers will be given at the end of the week :P

ashokcsn_2000
11-16-2004, 09:06 PM
1. appadiyaa... what if the bro already had a wife..... but then remember that happenning in ramayana where Vaali makes his bro's (Sugreevan) wife another queen after he is killed...

2. Greek

3. the shape of the finger... it is called a ring because it is round

4. Romans..... they started most of the traditions followed by the english

5. Romance is born out of love between couples... so dont get what the q means...

6. the years are just too close to decipher but then averaging them out we get 1968... and the closest of choices is 1974....

7. Pope John III.... sounds familiar...

8. an illegal practice...

9. option c sounds interesting

10. Tokyo..





7.

anainar
11-16-2004, 09:16 PM
Blue,

If I fail in this test, will I get out of marriage shackles?? Wow!! This is one test I would love to fail then. :lol: :lol: :lol: But all are too historic in context. I am shooting in the wild hoping to fail. :wink: :wink:

1. C . Roman
2. A. Egyptian
3. D. But the engagement ring I gave was not round. :think: :think:
4. C. Roman
5. A Who else, women. :evil: :evil:
6. This too much of a wild guess. 1563
7. B Pop Nicholas
8. B.
9. A - Marriage by video tape
10. No idea.

Please, fail me please :pray: :pray:

Cheers

silican
11-16-2004, 09:36 PM
8. What is a dowry?
a.Groom's family giving money or presents to bride or her family
b.Bride's family giving money or presents to groom or his family
c.Mother giving a hope chest to her daughter, the bride
d.Father giving a monetary gift to his son, the groom

This is the only answer I know. But I remember reading tht in some culture, the Bridegroom has to give dowry.இத தான் காச கொடுத்து தேள வாங்கி கொட்டிகிறத ுன்னு சொல்லுவாங் களா ?? :lol: :lol:

Silican

Bluelotus
11-16-2004, 11:42 PM
well it isn't a dowry but a bridal price you're talking of Silix :ahha:

Ashok,
Romance is certainly borne out of the love that 2 ppl hold for each other, but it also is a style (or school if you like)

Anainar,
:sm12: I do not know ...really ...and rather bow out of this one forever in fear of getting hit by a high speed projectile :ahha:

blue.

Teena
11-17-2004, 01:53 AM
1 -a

2- b

3- b

4-a

5-a

6-c

7-a

8-b

9-c

10-c

Blue I know I can get just 1 or 2 answers right .I don't want to walk away in shame after u announce the results that's why I did not quote the questions and answer. :ee: :Ksp:

vasan
11-17-2004, 02:24 AM
Bleu-wrote Marriage History Quiz v- tried his best.. :wink:
think you know it all when it comes down to the Holy Institution for the blind :wink: :wink:
lets see :ee:

Test your knowledge of marriage history with this quiz.

1. Which ancient law required a man to become the husband of a deceased brother's widow?
d.Hebrew

I know the Hebrews had this for sure. Not about the rest of the lot.. :think:

2. Which ancient civilization gave women equal rights?
a.Egyptian

Wish they would go back to their past now.. :ee:

3. What does the roundness of an engagement ring represent?
d.Eternity

One ring to rule them alll.. forever.. :ahha:

4. Which civilization started the custom of giving an engagement ring?
c.Roman

Who knows?.. :P But I haven't selected Romans for anything yet.. so..

5. Who introduced the notion of romance into the marriage relationship?
b.Court Jesters

What do women have to do with Romance?? :evil: I don't think so.. :ahha: (Yeah.. let see how Bleu reacts.. :wink:)


6. In what year did the Council of Trent decree that marriages should be celebrated in the presence of a priest and at least two witnesses?
a.1546

just winging it.. :oops:

7. Which Pope stressed the importance of a couple's consent to marriage?
b.Pope Nicholas I

Don't know really.. :(

8. What is a dowry?
a.Groom's family giving money or presents to bride or her family

It originally started off that way.. :P

9. What is marriage-by-proxy?
c.A wedding where someone stands in for either the bride or groom

Yeah.. :b:

10. Where did most Japanese Picture Brides arrive?
a.Ellis Island

I think soooo...


:nono: no cheating please :wink:

You shouldaa put that comment first, Bleu.. :doh: sorry.. can't undoo.. :oops:

BTW, அங்கே சிலிக்ஸ் அண்ணா (எனக்கில்ல.. ப்ளூகுட்டி க்கு.. :P) மாரேஜ் வாழ்க்கை பத்தி கேட்கிறார் , இங்கே ப்ளூகுட்டி யே கல்யாணம் பத்தி க்விஸ்.. என்ன ஆச்சு எல்லாருக்க ும்.. கல்யாண ஆசை வந்துடுச்ச ா? :think: ஒய்ய்ய்ய் இன்விடேஷன் மறக்காம அனுப்புங்க ... ஒசி சாப்பாடு சாப்பிட்டு ரொம்ப நாளாச்சு... :P :P

வாசன்

san2003
11-17-2004, 08:30 AM
Marriage History Quiz
1. Which ancient law required a man to become the husband of a deceased brother's widow?
a.Egyptian
b.Greek
c.Roman
d.Hebrew

i have a feeling its D.Hebrew :)


2. Which ancient civilization gave women equal rights?
a.Egyptian
b.Greek
c.Roman
d.Chinese

A.Egyptian


3. What does the roundness of an engagement ring represent?
a.Hope
b.Love
c.Fidelity
d.Eternity

D.Eternity


4. Which civilization started the custom of giving an engagement ring?
a.Egyptian
b.Greek
c.Roman
d.Chinese

the Romans? C


5. Who introduced the notion of romance into the marriage relationship?
a.Women
b.Court Jesters
c.Troubadours
d.Matchmakers

have no idea... guessing B


6. In what year did the Council of Trent decree that marriages should be celebrated in the presence of a priest and at least two witnesses?
a.1546
b.1563
c.1592
d.1574

guessing again B.1563


7. Which Pope stressed the importance of a couple's consent to marriage?
a.Pope John III
b.Pope Nicholas I
c.Pope Theodore II
d.Pope Leo VIII

A.Pope John III ... sounds familiar


8. What is a dowry?
a.Groom's family giving money or presents to bride or her family
b.Bride's family giving money or presents to groom or his family
c.Mother giving a hope chest to her daughter, the bride
d.Father giving a monetary gift to his son, the groom

B


9. What is marriage-by-proxy?
a.A wedding by video tape
b.A wedding by telephone
c.A wedding where someone stands in for either the bride or groom
d.A wedding by email

C


10. Where did most Japanese Picture Brides arrive?
a.Ellis Island
b.Angel Island
c.Castle Garden
d.Knappton Quarantine Station

guessing C... haha.. i think i'm wrong

i think ive got many wrong.. but hey it was fun doin this.. can't wait for the answers :)

goodcomplanboy
11-17-2004, 03:58 PM
Here we go....

1 - Hebrew
2 - Egyptian
3 - Eternity
4 - Roman
5 - Troubadours (different'a irukku name, so ithaye select panniduren)
6 - 1563 (Ithu pure guess, all the dates are too close)
7 - Pope Nicholas I
8 - Bride's family giving money or presents to groom or his family
9 - A wedding where someone stands in for either the bride or groom (ithu ellam anyayam ille)
10 - Angel Island

Enna blue, naan pass'a :dance: ille fail'a :cry: ????

butterfly
11-18-2004, 04:31 AM
Teena,
can i copy u here :ahha:

Ok Ok me wont cheat blues :)

1 - D
2- frm wat i have read frm the Bible & if my memory is right is it egypitans
3- a circle indicates eternity to me ;)
4- not sure :Ksp:
5-women :)
6- no idea
7- a
8-c
9-c
10-no idea :Ksp:

If I fail this test... can i go back to classes of my choice :)

Bluelotus
11-18-2004, 12:41 PM
:wink: gotta wait a few more hours ..will post it tomorro
:ee: don't worry ...you can't fail this one...if you do ...we'll get Thattha to organise some matrimonial lessons :ee: how is it Thattha :wink: ?

anainar
11-18-2004, 01:17 PM
Achacho!! Are you going to send us back to classes( euphemism for therapy ) if we fail?? Oh!!! Maan!!! I should have known, and should have faked a a nail injury instead of taking the test. :wink: :wink:

Waiting anxiously. But looks like I did get a few right. Atleast the Egyptian stuff, since many people have said. So, not that bad.

Cheers

Bluelotus
11-19-2004, 11:32 PM
answers are:




1. d)Hebrew
2. a)Egyptian
3. d)Eternity
4. c)Roman
5. c)Troubadours
6. b)1563
7. b)Pope Nicholas I
8. b)Bride's family giving money or presents to groom or his family
9. 9)A wedding where someone stands in for either the bride or groom
10. b)Angel Island


Butterfly 4/10
GCB 10/10
San 7/10
Vasan 7/10
Teena 2/10
Anainar6/10
Ashok 2/10 (i know you gave really interesting answers but ...you didn't quite answer the quiz :oops: :oops: so I was bit lost... )

Silix Anne :think: one question...correct answer...well done :wink:



answers up now...comments up laters...cos I need to sleep :ee:


well done you all got something right :pray: and a big congrats to GCB for getting everything right

anainar
11-19-2004, 11:39 PM
ஆத்தா, நான் பாஸ் ஆயிட்டேன். :baby: :baby: :baby:

Missed one question by a whisker. That marriage by proxy, I was about to tick the right one, but then thought Ujjala wont ask such a simple question and changed the answer. :sm18: :sm12: இல்லாட்டி, இன்னும் ஒரு கேள்விக்கு பதில் கரெக்டா இருந்து இருக்கும்.

Cheers

Bluelotus
11-19-2004, 11:46 PM
செ செ அண்ணைணர் why would I give you tricky questions :ee:

I thought the marriage by proxy was one cool thing...if only Jennifer had agreed to it :sm12: then it could have been ms bluey pitt :ee:

ashokcsn_2000
11-19-2004, 11:50 PM
Ahha sayangalam vanthu computer open panna... failed ... and failed miserably.... :oops: :oops:


Me still too young... got a lot of time to learn abt marraige relationship and all.... but then with quizes like this will learn over the years.... :P

Bluelotus
11-28-2004, 01:42 AM
Ahha sayangalam vanthu computer open panna... failed ... and failed miserably.... :oops: :oops:
Me still too young... got a lot of time to learn abt marraige relationship and all.... but then with quizes like this will learn over the years.... :P

Ashok nobody failed ...so don't worry :ee: will find you more quizes so you can improve yourself
:ee: :ee: :ee: :ee: soory I can't help grinning...I have never met anyone who wanted to pass the marriage-relatioship-thing-a-magic so badly :ee: :ee: :ee: :ee:

:wink: to obtain a marriage licence you do need to pass a test :wink: ... so don't worry :ahha:

:sm03: sorry sorry :sm03: :oops: I shouldn't grin :oops:


-----------------------------------------
Anainar,
how come the engagement ring you gave wasn't round :think: :?
was it square :00:




------------------------------------------

Asnwers and explanation:




Most ancient societies needed a secure environment for the perpetuation of the species,a system of rules to handle the granting of property rights, and the protection of bloodlines. The institution of marriage handled these needs. For instance, ancient Hebrew law required a man to become the husband of a deceased brother's widow.

Ancient Egypt, in theory, gave women equal rights, but it wasn't always practiced. Medieval women faced dual responsibilities to religion and marriage.

Throughout history, and even today, families arranged marriages for couples. The people involved didn't and don't have much to say about the decision. Most couples didn't marry because they were in love but for economic liasons.

Some marriages were by proxy ,some involved a dowry (bride's family giving money or presents to the groom or his family), some required a bride price (the groom or his family giving money or a present to the bride's family), few had any sort of courtship or dating, but most had traditions.

One nearly universal tradition is that of the engagement ring . This custom can be dated back to the ancient Romans. It is believed that the roundness of the ring represents eternity. Therefore, the wearing of wedding rings symbolizes a union that is to last forever. It was once thought that a vein or nerve ran directly from the "ring" finger of the left hand to the heart.
The notion of marriage as a sacrament and not just a contract can be traced St. Paul who compared the relationship of a husband and wife to that of Christ and his church (Eph. v, 23-32).

Joseph Campbell, in the Power of Myth, mentions that the Twelfth century troubadours were the first ones who thought of courtly love in the same way we do now. The whole notion of romance apparently didn't exist until medieval times, and the troubadours.

The statement of Pope Nicholas I in which he declared in 866, "If the consent be lacking in a marriage, all other celebrations, even should the union be consummated, are rendered void", shows the importance of a couple's consent to marriage. It has remained an important part of church teaching through the years.

There appeared to be many marriages taking place without witness or ceremony in the 1500's. The Council of Trent was so disturbed by this, that they decreed in 1563 that marriages should be celebrated in the presence of a priest and at least two witnesses. Marriage took on a new role of saving men and women from being sinful, and of procreation. Love wasn't a necessary ingredient for marriage during this era.

Years later, the Puritans viewed marriage as a very blessed relationship that gave marital partners an opportunity to not only love, but also to forgive.

Many people hold the view that regardless of how people enter into matrimony, marriage is a bond between two people that involves responsibility and legalities, as well as commitment and challenge. That concept of marriage hasn't changed through the ages.

about courtly love...it is the stuff from the round table (arthur and the round table along with camelot and all) the stories of knights doing amazing feats to try and impress their ladies, etc...


so HA! :snooty: you can't blame romance on Women :P ...troubadours were men :wink:

dinesh
11-28-2004, 02:00 AM
hmmm....this quiz is highly insulting.....It is against my beliefs......the high priest dude of my temple is gonna put a curse on all of ya!....And I'll also ask my god dudette to get her pet billy-goat to butt you all.......not nice these things you people are doing...playing with people's feelings and beliefs and, like, all the other thingys, y'know....not to mention undying faith in the vain hope of being saved........

Erm, :sm12:



But I remember reading tht in some culture, the Bridegroom has to give dowry.இத தான் காச கொடுத்து தேள வாங்கி கொட்டிகிறத ுன்னு சொல்லுவாங் களா ??

Well said dude. :clap:
May the sub-god-who-sits-in-the-corner-of-the-sevnteenth-largest-marriage-haters-temple bless you in a small, but not very small, quantity. :b:

san2003
11-29-2004, 03:52 AM
so HA! :snooty: you can't blame romance on Women :P ...troubadours were men :wink:

good on u blues... well said :)

gokulan42
11-29-2004, 04:38 PM
btw, do we have to trust blues for the right answers or we get some pointers ;)

goodcomplanboy
11-29-2004, 07:03 PM
GCB 10/10
well done you all got something right and a big congrats to GCB for getting everything right


Looks like I am all set :wink:

senthil17
11-30-2004, 02:21 AM
I swear i didn't look at the answers.

1. Which ancient law required a man to become the husband of a deceased brother's widow? [b]Some really icky law, so i will pick roman.
a.Egyptian
b.Greek
c.Roman
d.Hebrew

2. Which ancient civilization gave women equal rights?
I don't know about chinese, so they are my guys.
a.Egyptians
b.Greek
c.Roman
d.Chinese

3. What does the roundness of an engagement ring represent?
I don't know, I try to answer this question but I seem to end where i started (get it? round...circle) haha
a.Hope
b.Love
c.Fidelity
d.Eternity


4. Which civilization started the custom of giving an engagement ring?
Romans, because both have r's in them. :duh:
a.Egyptian
b.Greek
c.Roman
d.Chinese


5. Who introduced the notion of romance into the marriage relationship?
Matchmakers, that is a easy one. Get it? Haha
a.Women
b.Court Jesters
c.Troubadours
d.Matchmakers


6. In what year did the Council of Trent decree that marriages should be celebrated in the presence of a priest and at least two witnesses?
What is a council of trent? Seriously.
a.1546
b.1563
c.1592
d.1574


7. Which Pope stressed the importance of a couple's consent to marriage?
There are these many popes? I must have been living under a rock.
a.Pope John III
b.Pope Nicholas I
c.Pope Theodore II
d.Pope Leo VIII


8. What is a dowry?
Wait aren't these things illegal nowadays. I will be damned if they are. :D
a.Groom's family giving money or presents to bride or her family
b.Bride's family giving money or presents to groom or his family
c.Mother giving a hope chest to her daughter, the bride
d.Father giving a monetary gift to his son, the groom


9. What is marriage-by-proxy?
Too young to say.
a.A wedding by video tape
b.A wedding by telephone
c.A wedding where someone stands in for either the bride or groom
d.A wedding by email


10. Where did most Japanese Picture Brides arrive?
Next time i see one of them I will remeber to ask :D
a.Ellis Island
b.Angel Island
c.Castle Garden
d.Knappton Quarantine Station

suha
11-30-2004, 01:01 PM
I'am fail :p:

Bluelotus
12-01-2004, 12:09 AM
oooh lolly me darling ...not to worry ...you have plenty of time :sm12:

Senthil17,
you can check the answers now :wink:


council of trent:

The Council of Trent, "in session off and on for eighteen years from 1545 to 1563, was one of the most important councils in the history of the Roman Catholic Church" (1). The Council made many decisions for the church during its years in session in an effort to establish the traditions and doctrines of the church, as well as to correct the corruption within it. In part, is was a response to issues raised by the Protestant

see: http://campus.northpark.edu/history/WebChron/WestEurope/CouncilTrent.html


GCB,
super what else can I say...just let us know when the date has been confirmed :wink:

Gokulan
long time no see ...how are you....doubting my asnwers huh :ahha:
no worries ... :sm12: they are not mine :wink:

senthil17
12-01-2004, 12:10 AM
I'am fail :p:

You fail? I got none right.

S